Zekâ testlerindeki amaç; çocuğumuzu zayıf ve güçlü yönleriyle daha iyi tanımak ve buna yönelik bir eğitim planı oluşturmaktır. Sadece üstün veya düşük zekalı şeklinde tanı koymak için yapılmamalıdır.
0-3 yaş doğum sonrası olgunlaşma ve öğrenmenin ortaya koyduğu gelişim düzeyini görmek için kullanılan ölçeklerdir.
2-6 yaş okul çağı öncesi çocuklarının bilişsel işlemlerdeki yeterliliğini ve düzeyini belirlemek amacı ile kullanılır.
CAS, 5-17 yaş okul çağı çocuklarının bilişsel işlemlerdeki yeterliliğini ve düzeyini belirlemek amacı ile kullanılır.
Wisc-4 Testi 6-16 yaş grubundaki çocuğun zeka seviyesi ve yeteneğini belirlemek için kullanılır.
Zeka testleri, bireyin hangi alanlarda güçlü olduğunu ve hangi alanlarda zorluk yaşadığını göstererek bireysel öğrenme profiline ışık tutar. Öğrenme ve öğretim yöntemlerinin kişiye özelleştirilmesini sağlar.
Zeka testleri, DEHB tanı kriterlerini karşılayan bireyleri tanılamada yardımcı olur. Şiddetini ve etkilerini değerlendirir. Doğru tanı için altyapı elde edebilir. Bu, uygun tedavi planlanlamasının yapılmasını sağlar.
Bireyin öğrenme stillerini, güçlü ve zayıf yönlerini ortaya koyar. Öğretmenlere ve eğim uzmanlarına bireyin öğrenme ihtiyaçlarını ve hangi alanda desteklenebileceğini anlama konusunda yardımcı olur.
Teste giren kişinin dikkat dağınıklığı durumları değerlendirilir. Test sonucu çocuğun test boyunca yaptığı eylemler ile birlikte testörün gözlemleri psikolojik bir yorumlamayı içermektedir.
Testler, bireyin yaktın olduğu ve ilgi duyduğu alanları objektif bir şekilde değerlendirmek için yapılandırılmış sorular ve davranışsal gözlemler içerir. Kişinin meslek seçimi ve kariyer planlamasını belirlemek için standart bir çerçeve sağlar.
Testler, bireyin bilişsel yeteneklerinin yaşıtları ile birlikte ilerlemesini takip etmek için kullanılabilir. Geri kalınan durumlarda uygun tedavi planları, ileri olduğu durumlarda uygun öneriler ile desteklenir.
TÜZDER'deki testler ile, oğlumun bilim ve teknolojiye olan ilgisini keşfettim. Atölyelerde öğrendiği bilgileri evde uygulamaya çalışması bizi çok sevindiriyor. Eğitim kalitesi gerçekten harika.
Çocuğumuz TÜZDER atölyelerinde aldığı eğitimlerle hem akademik hem de sosyal anlamda çok ilerleme kaydetti. Atölye liderleri gerçekten işlerinde uzmanlar ve çocukların potansiyelini ortaya çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
TÜZDER'deki Testleri sayesinde çocuğumun sıra dışı düşünme yeteneği ve problem çözme becerileri çok gelişti. Özellikle zeka oyunlarıyla dolu etkinlikler onu gerçekten motive etti. Kesinlikle tavsiye ederim
Zekâ testleri yaşa göre 45 dk. ile 1,5 saat arası sürmektedir. Zekâ testi sonucunda da ortalama 1 saat danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır.
Zeka testi yaptırmanız için öncelikle kurumumuzdan randevu almanız gerekir. Randevu gün ve saatleri haftanın 7 günü olup 09.00-17.00 saatleri arasında randevu alınabilmektedir.
Hangi zeka testinin uygulanacağı çocuğunuzun yaşına göre belirlenir.
2-6 yaş arasındaki bireylere; Stanford Binet zeka testi,
6-16 yaş grubu arasındaki bireylere; Wısc IV zeka testi,
5-17 yaş grubu arasındaki bireylere -nörolojik problem var ise (dikkat dağınıklığı, öğrenme güçlü)-; Cas zeka testi uygulanmaktadır.
Zeka testleri çocuklarınızın gelişim alanlarına yönelik nasıl desteklenmesi ve geliştirilmesi gerektiğini gösterir; bundan sonrası için aile ve akademik sürecin nasıl olması gerektiği konusunda yol haritası çizmenize olanak sağlar.